Meubelserie Float

Deze moderne meubels zijn in samenspraak met de opdrachtgever ontworpen. Naast een mooi design, is functionaliteit minstens net zo belangrijk. Het resultaat is een eettafel met een open ontwerp. Het voordeel hiervan is dat je met een relatief compacte tafel toch meerdere zitplekken kunt creëren, doordat er geen frame of poot in de weg staat. Het design is strak en rustig met subtiele RVS-elementen, afgewerkt met zijdeglans spuitwerk.

Zowel de eettafel als de salontafel zijn van massief eiken gemaakt, waarin een RVS-frame is gemonteerd. Hierdoor krijgen de bladen een zwevend effect. De frames onder de tafels zijn met open nerf gespoten, waardoor de houtstructuur mooi zichtbaar blijft. Het RVS-detail is ook doorgevoerd in het dressoir.

Het hout voor beide tafels is handmatig geselecteerd, gekeurd en opnieuw gedroogd voor interieurtoepassingen. Het is ook mogelijk om samen met ons uw eigen hout uit te kiezen voor uw tafel. Wij hebben altijd een ruime voorraad eiken in onze werkplaats liggen.

Naast de tafels, is ook het massief eiken dressoir zwevend gemaakt. Dit was door de afmeting en het gewicht nog best een uitdaging. Met behulp van een ingenieur hebben wij eigen ophangsysteem ontwikkeld waardoor we in staat zijn om elk meubel, ongeacht gewicht of ondergrond, zwevend te bevestigen.

Meubelserie Float
IMG_2595.jpg
IMG_2591.jpg
IMG_2597.jpg
IMG_2364.JPG
IMG_2601.jpg
IMG_2357.JPG
IMG_2364.JPG
IMG_2605.jpg